EL BORINOT NEGRE


Borinot negre o abella fustera (Xylocopa violacea) és una abella solitària que acostuma a fer els seus nius en els forats que troba en les fustes d'arbres morts. La seva alimentació és a base de nèctar i pol·len de les flors. Es caracteritza pel seu gran tamany, fins els 5 cm, tot i quen o és una espècie agressiva. També destaca pel seu color negre amb reflexos metàl·lics.