EL PUGÓ


Els pugons (Hyalopterus sp) són insectes molt petits amb una alta taxa de reproducció. S'alimenten de la saba de les plantes, amb una especial predilecció pels brots i fulles tendres. La seva biologia sol estar estretament lligada als formiguers, doncs les formigues n'esdevenen els seus autèntics pastors, com si d'un ramat es tractés.