EL PUPUT


El puput (Upupa epops) és un ocell abundant als Països Catalanas i d'aspecte inconfusible amb una coloració marró rosat trencada per unes plomes blanques i negres localitzades a la seves ales i cua. Destaca damunt del seu cap una cresta formada per plomes erèctils que pot obrir i tancar. Disposa d'un bec llarg i prim, de morfologia lleugerament corbada i amb el que caça tot tipus d'insectes i cucs.